De meeste mensen denken bij wijn aan Frankrijk, Italië, en Spanje. Maar Libanon is misschien wel één van de oudste wijnlanden van de wereld. Het wordt door kenners ook wel de bakermat van de wijnproductie genoemd. Onderzoekers hebben in het land resten van wijnbouw gevonden, deze resten waren al van 8000 jaar geleden. Echter heeft Libanon ook een duistere geschiedenis, er vonden vele conflicten plaats. Dit is de reden waarom de wijnproductie nooit echt tot uiting is gekomen. Frankrijk, Italië, en Spanje hebben in die periode een behoorlijke voorsprong opgebouwd, als het gaat om wijnproductie. Momenteel durven steeds meer Libanezen de wijnproductie op te pakken, en dit is heel mooi, want Libanezen zijn erg goed in het maken van wijn.

 

Chateau Musar

Chateau Musar is één van de bekendste wijnhuizen van Libanon. Door de conflicten konden ze in 1976, en 1984 geen druiven oogsten. Momenteel is het nog steeds onrustig in het land, echter wordt er per jaar 5 miljoen liter wijn gemaakt. Dit omdat mensen enorm fan zijn van de Libanese wijn. Libanon is een Arabische land, en Arabieren zijn niet dol op alcohol. Franse Missionarissen zijn daarom de personen die druiven gingen aanplanten. Ze gebruiken de bekendere Franse druivenrassen, denk aan de Carignan, Cinsault, en de Cabernet Sauvignon. De wijnvelden van Chateau Musar liggen in de Bekaa vallei, deze ligt op 100 meter hoogte. Dit is perfect voor het verbouwen van wijn. Chateau Musar was het eerste wijnhuis, die wijn in grote hoeveelheden ging importeren naar het westen. De echte kenners genieten enorm van de wijn van Chateau Musar, de wijn is een feest voor iedere wijnliefhebber.

 

Waarom Libanese Wijn proeven

Zoals je al kon lezen is Libanese wijn echt een aanrader, maar nu wil je natuurlijk ook weten waarom. Door de stabiele situatie in het land, worden wijnhuizen zoals Chateau Musar, en Chateau Marsyas, steeds bekender in het westen. Het is voor veel mensen een spannende wijn, omdat veel mensen alleen de wijnen uit Frankrijk, Italië, en Spanje zijn gewend. Wanneer je dol bent op wijn, zal de Libanese wijn zeker voor vernieuwing gaan zorgen. Libanon beschikt eigenlijk over het perfecte klimaat voor het verbouwen van wijn. Maar ook de passie van de Libanese wijnboeren speelt een belangrijke rol, en draagt zeker bij aan de heerlijke smaak van de wijn. Ze zijn blij dat ze eindelijk weer op een stabiele manier hun wijn kunnen produceren en importeren naar het westen. De lekkerste Libanese wijn vind je op Drinkrituals.nl!